در نهمین شب جشنواره تئاتر هامون دو نمایش “فعل” و “چهلمین مرد یا بیست و هشتمین زن؟!” روی صحنه رفتند و گپوگفتی با داوران درباره نقش اینگونه رویدادها و امیدی که جشنواره هامون در نسل جوان ایجاده کرده است، داشتیم.
به گزارش ستاد خبری نخستین جشنواره تئاتر هامون، نمایش “فعل” نوشته محمد رضایی راد به کارگردانی رعنا شبانکاره از شیراز و نمایش “چهلمین مرد یا بیست و هشتمین زن؟!” به نویسندگی و کارگردانی سیدصائب میر از تهران، بر صحنه نهمین شب جشنواره هامون اجرا شدند.
رعنا شبانکاره، کارگردان نمایش “فعل” در مورد انتخاب این متن برای اجرا گفت: احساس کردم دغدغه مشترکی با دو موضوعی که متن به آن میردازد، دارم. لایه بیرونی کار که داستانی عاشقانه بود و این داستان، برای من روایتی جدید بود و لایه زیرین متن، که چارچوب نظاممندی را نشان میداد که هر کس بخواهد از آن تخطی کند، حذف میشود.
شبانکاره، درمورد فرم اجرایی کار گفت: من بر روی رفت و برگشتهای زمانی تمرکز کردم. دوست نداشتم صحنه های پراکنده داشته باشم و به همین خاطر یک فرم اجرایی منسجم ایجاد کردم و تمام صحنهها را در یک دایره و با تغییر زاویه کار کردم.
سید صائب میر، نویسنده و کارگردان نمایش “چهلمین مرد یا بیست و هشتمین زن؟!” روایت این نمایش را تلنگری به انسانها دانست که با آسیب به طبیعت، در واقع به نابودی خود دست میزنند و گفت: به نظر من انسان، توان نابودی طبیعت را ندارد اما طبیعت همیشه میتواند انسان را نابود کند.
میر، در مورد پایان بندی کار گفت: چیزی که در کار من کشته نمی شود، امید است. میخواستم در نهایت این حس را برای مخاطب ایجاد کنم که امید همیشه وجود دارد.
* داوران، در شب نهم از جشنواره گفتند
نخستین جشنواره تئاتر هامون، شبهای پایانی خود را پشت سر می گذارد. بیشتر نمایشها به صحنه رفتند و فرصت خوبی است که با داورانی که تمام این ۹ شب به تماشا و داوری آثار نشسته اند، گفتوگو شود.
داوران جشنواره، مهربان و صمیمی با ستاد خبری جشنواره، به گفتوگو نشستند و از نقش جشنوارهها در جریان تئاتر، از تجربه های خود در تمام سالهای فعالیت حرفهای، از دغدغههای خود برای روزهای روشنتر تئاتر و از امیدی که جشنواره هامون برای نسل جوان تئاتر ایجاد کرده است، سخن گفتند.
پاسخ بدهید