بهار توفیقی، کارگردان و یکی از نویسندگان نمایش “مثال نقض” که این نمایش را در شب ششم جشنواره تئاتر هامون به صحنه برد، تقابل و تضاد ایجاد شده بین دو شخصیت نمایش را نقطه قوت کار دانست و گفت: اساس کار بر تغییر یک کلّیت با یک جزء کوچک، استوار است. همان طور که یک مثال نقض، نظریه ای کامل را زیر سؤال می برد.
* از انرژی زیادتان مشخص است از اجرا راضی بودید، از “مثال نقض” برای ما بگویید
بله راضی بودم. کار در مورد رابطه ای است که فروپاشیده می شود و ما صحنه هایی از این رابطه را می بینیم. بیتا و شهاب کاراکترهای ما هستند. بیتا ذهنی متمرکز بر نظریه های فیزیکی دارد و شهاب، شخصیتی است که پیشرفت برایش مهم است و روابط عمومی بهتری دارد. ما تقابل این دو شخصیت را در کنار هم می بینم.
*شما و صالح علوی زاده به صورت مشترک این متن را نوشتید، از این همکاری برای ما میگویید؟
ما نوشتن این کار را حدود سه ماه پیش با جرقه اولیه اش آغاز کردیم. نمایشنامه تا آخرین لحظات ادیت می شد. ما پروسه فشرده ای داشتیم که گاه روزهای کامل در مورد کار بحث و صحبت می کردیم و اتود می زدیم.
نوشتن مشترک به نظر من این حُسن را دارد که می شود چند ایده و چند دیدگاه با هم تلفیق شوند و باعث شود مخاطبانی با نگاه های مختلف، با صحنه های نمایش ارتباط برقرار کنند و این همکاری مشترک باعث شد که تمامیت بیشتری به کار بدهیم.
* پس شما این کار را برای جشنواره هامون آماده کردید؟
بله تقریبا این کار را برای جشنواره آماده کردیم. ما در ابتدای کار بودیم که فراخوان جشنواره هامون آمد و مشتاق شدیم که این کار را برای جشنواره آماده کنیم و البته همین باعث شد که ما انگیزه و محرک بیشتری برای کار پیدا کنیم.
* بنیان فکری کار شما بر چه استوار است؟
مثال نقض از تضاد شکل گرفته است و اینکه یک جزء کوچک، چطور می تواند یک کل بزرگ را تغییر دهد. همان طور که یک مثال نقض می تواند درستی یک نظریه کامل را از بین ببرد.
* حال و هوای جشنواره هامون را چطور می بینید؟
از تصوری که داشتم خیلی بهتر بود. تمام جوانب در نظر گرفته شده است. اطلاع رسانی خیلی خوب انجام میشود. انرژی بسیار مثبت و خوبی بر جشنواره حاکم است و زیبایی بصری حتی در اجزای جشنواره، بسیار چشمگیر است. من اولین تجربه حضورم در جشنواره است و از این اتفاق بسیار خوشحالم و از جشنواره هامون تشکر می کنم.
پاسخ بدهید